Točka na " i " torta

subota, 6. prosinca 2014.

Točka na /slika/1930801/

Sastojci


Priprema

Težina:
  1. 1
    Kalup za torte promjera 26cm obložiti papirom za pečenje.
  2. 2Točka na /slika/1779613/
    Pjenasto umutiti maslac sobne temperature sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Umiješati jedan po jedan žumanjak. 
    Pomiješati brašno, prašak za pecivo, kakao i čokoladu.
    Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
    Snijeg i mješavinu brašna, kakaa i čokolade naizmjence dodavati u tijesto.
  3. 3Točka na /slika/1779619/
    Smjesu izliti u kalup za torte, te poravnati. Zagrijati pećnicu i peći oko 25 minuta na 180°C. Biskvit ostaviti da se hladi u kalupu.
  4. 4
    Kad se biskvit ohladio, izvaditi ga iz kalupa i prerezati na pola.
    Jednu polovicu biskvita (rezana strana prema gore) položiti na tanjur za torte. Obložiti ga kalupom za torte promjera 26cm koji ste obložili trakom papira za pečenje (82cm x 6).

  5. 5Točka na /slika/1779621/
    Natrgati bijelu čokoladu i sa vrhnjem za šlag* je otopiti na pari i prohladiti. Sir pjenjačom umiješati u otopljenu čokoladu.
    Ostatak šlaga čvrsto izmiksati sa šlagfixom, dodati smjesi od sira i staviti na hlađenje
  6. 6Točka na /slika/1779625/
    Natrgati tamnu čokoladu i sa vrhnjem za šlag* je otopiti na pari i prohladiti. Sir pjenjačom umiješati u otopljenu čokoladu.
    Ostatak šlaga čvrsto izmiksati sa šlagfixom, dodati smjesi od sira i staviti na hlađenje
  7. 7
    Polovinu bijele kreme i cijelu tamnu kremu staviti u vrećice za ukrašavanje s ravnim nastavkom (10mm promjer).
  8. 8Točka na /slika/1779629/
    Tamnom kremom napraviti krug uz rub obruča.
    Zatim uz taj krug napraviti krug svijetlom kremom.
    Naizmjence raditi krugove tamnom i svijetlom kremom dok se ne pokrije kompletan biskvit.

  9. 9Točka na /slika/1779633/
    Za drugi sloj kreme ponoviti isti postupak, početi s vanjske strane prema centru biskvita i iznad tamne kreme raditi krug svijetlom kremom, a  iznad svijetle kreme raditi krug tamnom kremom, dok se ne napravi drugi sloj kreme.
    Prekriti drugom polovicom biskvita.
  10. 10Točka na /slika/1779635/
    Ostatak svijetle kreme staviti u vrećicu za ukrašavanje, pa po torti raditi male točkice. Tortu preko noći staviti da se ohladi.
    Ujutro skinuti obruč i odlijepiti papirnu traku.
    Rub torte ukrasiti čokoladnim srcima ili čokoladnom ogradicom.

Nema komentara:

Objavi komentar