Sastojci
Biskvit
- 2jaja L veličine
- 100 gmaslaca sobne temperature
- 100 gšećera u prahu
- 1vanilin šećer
- 80 gglatkog brašna
- 15 gkakaa
- 1 žličicapraška za pecivo
- 50 gnaribane tamne čokolade (barem 50% kakaa)
Svijetla krema
- 300 gbijele čokolade
- 125 ml - 1/8 lvrhnja za šlag*
- 500 gsvježeg sira (40%)
- 375 ml - 3/8 lvrhnja za šlag
- 2šlagfixa
Tamna krema
- 200 gtamne čokolade (minimum 50% kakaa)
- 125 ml - 1/8 lvrhnja za šlag*
- 120gsvježeg sira (40%)
- 187,5 ml - 3/16 lvrhnja za šlag
- 1šlagfixa
Priprema
- 1Kalup za torte promjera 26cm obložiti papirom za pečenje.
- 2/slika/1779613/Pjenasto umutiti maslac sobne temperature sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Umiješati jedan po jedan žumanjak.Pomiješati brašno, prašak za pecivo, kakao i čokoladu.Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.Snijeg i mješavinu brašna, kakaa i čokolade naizmjence dodavati u tijesto.
- 3/slika/1779619/Smjesu izliti u kalup za torte, te poravnati. Zagrijati pećnicu i peći oko 25 minuta na 180°C. Biskvit ostaviti da se hladi u kalupu.
- 4Kad se biskvit ohladio, izvaditi ga iz kalupa i prerezati na pola.Jednu polovicu biskvita (rezana strana prema gore) položiti na tanjur za torte. Obložiti ga kalupom za torte promjera 26cm koji ste obložili trakom papira za pečenje (82cm x 6).
- 5/slika/1779621/Natrgati bijelu čokoladu i sa vrhnjem za šlag* je otopiti na pari i prohladiti. Sir pjenjačom umiješati u otopljenu čokoladu.Ostatak šlaga čvrsto izmiksati sa šlagfixom, dodati smjesi od sira i staviti na hlađenje
- 6/slika/1779625/Natrgati tamnu čokoladu i sa vrhnjem za šlag* je otopiti na pari i prohladiti. Sir pjenjačom umiješati u otopljenu čokoladu.Ostatak šlaga čvrsto izmiksati sa šlagfixom, dodati smjesi od sira i staviti na hlađenje
- 7Polovinu bijele kreme i cijelu tamnu kremu staviti u vrećice za ukrašavanje s ravnim nastavkom (10mm promjer).
- 8/slika/1779629/Tamnom kremom napraviti krug uz rub obruča.Zatim uz taj krug napraviti krug svijetlom kremom.Naizmjence raditi krugove tamnom i svijetlom kremom dok se ne pokrije kompletan biskvit.
- 9/slika/1779633/Za drugi sloj kreme ponoviti isti postupak, početi s vanjske strane prema centru biskvita i iznad tamne kreme raditi krug svijetlom kremom, a iznad svijetle kreme raditi krug tamnom kremom, dok se ne napravi drugi sloj kreme.Prekriti drugom polovicom biskvita.
- 10/slika/1779635/Ostatak svijetle kreme staviti u vrećicu za ukrašavanje, pa po torti raditi male točkice. Tortu preko noći staviti da se ohladi.Ujutro skinuti obruč i odlijepiti papirnu traku.Rub torte ukrasiti čokoladnim srcima ili čokoladnom ogradicom.
Nema komentara:
Objavi komentar