- 1
Za biskvit pomiješajte brašno, šećer, kakao u prahu, Gussnel i prašak za pecivo.
- 2
Dodajte ulje, vrhnje i rum, pa miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete homogenu smjesu.
- 3
Ulijte smjesu u namašćeni i pobrašnjeni kalup promjera 24 cm i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta.
- 4
Ostavite da se ohladi u kalupu, a zatim biskvit preprežite uzdužno napola, tako da dobijete dvije kore.
- 5
Donju koru vratite u kalup i poškropite
polovicommješavine ruma i mlijeka.
- 6
Za kremu usitnite banane u električnoj sjeckalici tako da dobijete homogenu smjesu, po
mogućnostibez grudica. Umiješajte rum.
- 7
Čokoladu rastopite na pari i umiješajte u banane.
- 8
Na kraju dodajte vrhnje za šlag istučeno sa šlagfixom i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- 9
Kremu rasporedite po donjoj kori biskvita u kalupu i preklopite je gornjom korom.
Poškropite ostatkom mlijeka i ruma i stavite u hladnjak da se dobro rashladi (minimalno sat vremena).
- 11
Ukrasite po želji (voće, čokoladni ukrasi…).
- 12
Napomena:
*Pošto je bez jaja, biskvit je osjetljiv na premještanje. Da bi vam bilo lakše, smjesu možete raspodijeliti u dva dijela i ispeći dvije kore u pek papirom obloženom kalupu i onda ih premještati bez problema.
Nema komentara:
Objavi komentar