Bačoko!

subota, 6. prosinca 2014.

Bačoko!/slika/192563/

Sastojci


Priprema

Vrijeme pripreme:

Srednje zahtjevno
Težina:
  1. 1
    Za biskvit pomiješajte brašno, šećer, kakao u prahu, Gussnel i prašak za pecivo.
  2. 2
    Dodajte ulje, vrhnje i rum, pa miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete homogenu smjesu.
  3. 3
    Ulijte smjesu u namašćeni i pobrašnjeni kalup promjera 24 cm i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta.
  4. 4
    Ostavite da se ohladi u kalupu, a zatim biskvit preprežite uzdužno napola, tako da dobijete dvije kore.
  5. 5
    Donju koru vratite u kalup i poškropite polovicommješavine ruma i mlijeka.
  6. 6
    Za kremu usitnite banane u električnoj sjeckalici tako da dobijete homogenu smjesu, po mogućnostibez grudica. Umiješajte rum.
  7. 7
    Čokoladu rastopite na pari i umiješajte u banane.
  8. 8
    Na kraju dodajte vrhnje za šlag istučeno sa šlagfixom i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  9. 9
    Kremu rasporedite po donjoj kori biskvita u kalupu i preklopite je gornjom korom.
  10. Poškropite ostatkom mlijeka i ruma i stavite u hladnjak da se dobro rashladi (minimalno sat vremena).
  11. 11
    Ukrasite po želji (voće, čokoladni ukrasi…).
  12. 12
    Napomena:

    *Pošto je bez jaja, biskvit je osjetljiv na premještanje. Da bi vam bilo lakše, smjesu možete raspodijeliti u dva dijela i ispeći dvije kore u pek papirom obloženom kalupu i onda ih premještati bez problema.

Nema komentara:

Objavi komentar