Sastojci
Tijesto
500gbrašna
malosoli
2-3kašike ulja
-voda
Fil
1000gkrompira
malobibera
malosoli
jednaglavica crvenog luka
Poljev
-ulje
jednakašika masla
-vrhnje za kuhanje ili kajmak
U brašno staviti so i ulje pa vodom zakuhati dvije jufke za pitu. Staviti ih malo da odstoje.
Nakon dvadesetak minuta jufku razviti, namazati je uljem, razvući, na dvije strane dužinom jufke staviti isjeckan krompir, isjeckan crveni luk u koji ste dodali so i biber.
Jufku zarolati sa jedne i druge strane, razdvojiti ih nožem i složiti u tepsiju u krug.
Isto ponoviti i sa drugom jufkom. Kad ste složili pitu pomastiti je i peći.
Pečenu pitu zaliti sa 100ml tople vode u kojoj ste otopili jednu kašiku masla i malo soli i još malo vratiti u rernu.
Izvaditi je iz rerne i zaliti vrhnjem za kuhanje ili kajmakom.
Izvor:www.bosanskikuhar.ba
Nema komentara:
Objavi komentar