Patlidžan rolnice
subota, 13. prosinca 2014.
Za gurmane. :)
Način pripreme
Patlidžan oprati posušiti i po dužini izrezat cca. ½ cm debljine.
Na gastro toaster ili tefalnu tavu sa kašikom ulja šajbe patlidžana sa obje strane na kratko prepržiti. Ostaviti na stranu da se hlade.
Dok se šajbe hlade pripremati ćuftice. Oba luka prečistiti, oprati i isjeći na sitno, isto tako i peršun. U zdjelu staviti meso, pa dodati oba luka, peršun, ajvar, chili pahuljice i sve začine. Masu rukama dobro ujediniti i praviti ćuftice.
Na šajbe patlidžana stavljati ćuftice i urolat ih.
Paradajz pire, vodu i ulje ujediniti i uliti u tepsiju, zatim redati rolnice. Kružice paradajza i kockice paprike staviti preko, kao što je na slici.
Prekrit alufoliom i peći na 250°C.
Prilog uz patlidžan rolnice je riža.
Izvor:http://www.bosanskikuhar.ba/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar